И премиерът да се подбира така, няма да пускат нарциси и склонни към

...
И премиерът да се подбира така, няма да пускат нарциси и склонни към
Коментари Харесай

Будни граждани искали кмет вече да се става с психотест и оценки от 2 до 6 вместо с вот

И министър председателят да се сортира по този начин, няма да пускат нарциси и склонни към злоупотреби
Група жители желаят да подложат политиците на психотест, който да мери егоизъм, преданост и податливост към злоупотреби. Нещо повече - те упорстват за нови изборни правила, с които да се излъчват кметове, депутати и даже министър председателят. Ще им се пишат оценки като в учебно заведение - от 2 до 6.

Съвсем не на смешка в Народното събрание е импортирано съобщение, че започва събирането на подписи за референдум. Инициаторите не са обществено известни имена, само че един от вносителите се е подписал като Йоло Данев. Проверката ни не откри дали това не е в действителност безконечният протестиращ Йоло Денев.

Идеята е в деня на изборите претендентите да получават от хората не просто гласове, а оценки от 2 до 6. После ще се счита средноаритметично - евентуално от членовете на секционните комисии, само че по комплицирана скица, която регистрира кой е получил най-вече шестици. И отличникът ще кметува.

Към изискванията по конституция за навършени 18 година, българско поданство и адрес в общината основателите упорстват да се допише сполучливо изискан тест за просветеност и възможни психопатии, както и за преданост. Които го минат, ще са запаси за кмет, от тях ще се попълнят листите за съветници.

Според групата будни жители би трябвало да се свика Велико национално заседание, което да одобри нова форма на ръководство. В нея и министър председателят ще се избира с оценки като в учебно заведение, а не от Народното събрание. Към цялата тази екзотика прибавят България да напусне Европейски Съюз.

Проф. Маргаритка Караиванова, Юли Деспотов, Яна Желязкова и Христо Попов също са измежду хората, оповестили, че ще провеждат референдума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР